Elkészült a FUNKorporation új dala és első videoklipje

Közzétette új dalát a kolozsvári FUNKorporation együttes, a Hold on trough-hoz leforgatták történetük első videoklipjét is.

A Hold on trough az első közzétett daluk az új albumról, amelyen 2017 szeptemberében is javában dolgoztak már, amint arról az együttes dobosa a Maszolnak is beszámolt az autószerencsétlenségben elhunyt basszusgitárosuk, Szántó Lóránd emlékére szervezett fellépés kapcsán. Az új videoklipben Balla Szabolcs szaxofonos, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színésze is megjelenik, akivel korábban is együttműködött a zenekar.

Az együttes titka közleményük szerint a Funky groove-ok, a tökös basszus, az igazán különleges vokál, a finoman fűszerezett népizenei elemek, a borsos fúvósok egy kis jazz-el, ska-val,  reggea-vel megbolondítva. A Funkorporation együttes 2011-ben alakult, előzenekarként felléptek a Şuie Paparude, Compact, Byron és Moonlight Breakfast, illetve a magyarországi Heaven Street Seven, PASO, Kistehén és IRIE Maffia előtt. A következő fesztiválokon vettek részt: Félsziget, Poiana Urbana, Kolozsvári Magyar Napok, Double Rise, Basm, a magyarországi Művészetek Völgye, Jazz in the Park, Street Food Fesztivál.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?