Demjén Rózsival majálisoztak az aradiak

Már hagyomány Aradon, hogy a május elseje utáni első szombaton megtartják a Magyar Majálist. Az idei már a 18. volt. A szokásos helyszínen, a városligeti gokart-pályán zajlott, ahol különböző ügyességi vetélkedőkkel, családi programokkal, szórakoztató rendezvényekkel várták a résztvevőket.

Annak idején azért találta ki a városi RMDSZ a Magyar Majálist, hogy a kulturális-hagyományőrző programok mellett legyen egy rendezvény, amelyen kikapcsolódhatnak az emberek, a megyeszékhely minden negyedéből eljöhessenek, és a kerületi RMDSZ-szervezetek égisze alatt különböző versenyszámokban összemérhessék ügyességüket – magyarázta Bognár Levente alpolgármester.

A legnagyobb presztízse a kötélhúzó- és a bográcsos főzőversenynek van, de szokott lenni kerékpáros verseny, röplabdabajnokság, sörivó verseny is. Sokak szerint nem a tét a legfontosabb, az embereket inkább az vonzza, hogy a város szívében, zöldövezetben szabad tűzön süthetnek-főzhetnek, kikapcsolódhatnak magyar környezetben.

Mint az elmúlt években mindig, most is köszöntötte a résztvevőket Gheorghe Falcă polgármester, aki zsűrizte is a bográcsban főtt pörkölteket, és ő adta át a fődíjat – az aranyszínűre festett fakanalat és oklevelet – a legjobbnak találtatott bográcsos főzőjének, a mikelakai RMDSZ-szervezetnek.

Az estére összegyűlt tömeget Demjén Ferenc Rózsi szórakoztatta az estébe nyúló majálison.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?