Családja értésre adta: Avicii öngyilkos lett

Megrázó közleményt adott ki csütörtökön a múlt pénteken holtan talált Tim Bergling családja, amelyben a nemzetközi sajtó szerint értésre adta, hogy az Avicii néven ismert népszerű dj voltaképpen öngyilkos lett.

A hírt felkapó média szerint ez volt a magyarázata az Avicii halála körüli eddigi titkolózásnak is. „Az élet értelmével, a boldogsággal kapcsolatos gondok kínozták. Nem bírta tovább. A békére akart rálelni” – idézte a család közleményét a Rolling Stone magazin.

Családja szerint Avicii törékeny lélek volt, aki válaszokat keresett az élet egzisztenciális kérdéseire. „Az egyensúlyt kereste az életében, hogy boldog lehessen, és foglalkozhasson azzal, amit a legjobban szeretetett: a zenével” – olvasható a közleményben.

A 28 éves svéd dj-t pénteken találták holtan Omán fővárosában, Muscatban. Halálának okát nem hozták nyilvánosságra. Az ománi királyi rendőrség közlése szerint "két halottszemle lefolytatása után" kizárták a bűncselekmény lehetőségét. A svéd dj nyaralni volt Ománban, ahová már a családja is kiutazott, hogy hazaszállítsa holttestét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?