Megvan a Fehér Megyei Magyar Napok időpontja

Június 8. és 10. között szervezik meg a Fehér Megyei Magyar Napokat. A rendezvénysorozat a nagyenyedi kollégium hagyományos év végi, közösségépítő tornavizsgájával indul.

A szervezők közleménye szerint a sztármeghívott a Beatrice, valamint Vincze Lilla és a Napoleon Boulevard. Fellépnek a Fölszállott a Páva közönségdíjásai a Tatrospart Táncegyüttes közösen a Gyimesvölgye férfikórussal, az Ördögszekér Zenekarral, a programkínálatot a Háromszék Táncegyüttes színesíti. Gyerekkoncerttel lép fel a Karaván együttes, a már hagyománnyá vált véndiák koncerttel a Smici Blues Band zenekar, míg a  Magyarlapádi Piros Pántlikás, a Vajasdi Margaréta és a Nagyenyedi Ficfa zenekar közös táncházzal készül.A zenés programok mellett kiállítással, kulturális rendezvényekkel, tanácskozásokkal, sporttevékenységekkel és gyermekfoglalkozásokkal várják az érdeklődőket. Mint írják, az eseménysorozat alatt olyan művészeket, előadókat és vállalkozókat mutatnak be, akik a szórványban maradtak,  erősítve, támogatva a magyarságot. A szombati napon pedig a családi programokra fektetnek hangsúlyt, mivel 2018 a Család éve.

A Torockói Íjász Szer Egyesület hagyományos íjászattal látogat el a rendezvényre, ahol változatos bemutatókkal készülnek: ismertetik a jurta felállítását, a honfoglaló magyarság korhű ruházatát, harci szokásait, harcművészetét, valamint az íj használatát és az íjjal lövés fogásait.

A Bethlen Gábor Kollégium udvarán kézműves termékek és a gasztrosarok várja az érdeklődőket, ahol enyedi borokkat, bográcsos ételeket, helyi kézműves édességeket és egyéb finomságokat lehet kóstolni.

A Bod Péter Alapítvány szervezésében, Gyulafehérváron zárul a rendezvénysorozat a Háromszék Táncegyüttes előadásával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?