FRISSÍTVE - Részletek derültek ki az Avicii utolsó napjairól

FRISSÍTVE: Elhunyt Tim Bergling, művésznevén Avicii, a világ egyik legismertebb dj-je, tette közzé a Variety.  A 28 éves sztár halálhírét környezete is megerősítette. FRISSÍTÉS1: Zenésztársait sokkolta a hír. FRISSÍTÉS 2: Avicii boldognak és egészségesnek tűnt halála előtt egy nappal.

Egyelőre csak annyit tudni, hogy a dj-t pénteken holtan találták Omán fővárosában, Maszkatban. Aviciit 2015-ben a kolozsvári közönség is láthatta az Untold Fesztiválon. Egy évvel később a sztár, egészségügyi okokra hivatkozva, felhagyott az élő fellépésekkel. Akkor már a világ egyik legjobban kereső dj-je volt.

"Mély szomorúsággal jelentjük, hogy elveszítettük Tim Berglinget, vagy, ahogy mindenki ismerte, Avicii-t. Április 20-án, péntek délután holtan találták Omán fővárosában, Maszkatban. A család le van sújtva, ezért mindekit arra kérünk, tiszteljék a magánszférájukat ezekben a nehéz időkben. Semmilyen további közleményt nem adunk ki" – közölte péntek este a dj sajtósa.

A Variety szerint a dj-nek életformája és túlzott alkoholfogyasztása miatt akut hasnyálmirigy-gyulladása volt, illetve 2014-ben eltávolították az epehólyagját és a vakbelét is. Ez állt a visszavonulása hátterében. Utoljára egyébként egy ibizai fesztiválon lépett fel.

Kétszer jelölték Grammy-díjra – a Levels és a David Guettával közös Sunshine miatt –, de több más elismerést is bezsebelt. True című bemutatkozó nagylemeze 2013 szeptemberében jelent meg, a Stories című folytatás pedig 2015 őszén jött ki. 2016 áprilisában jelentette be, hogy már a harmadik nagylemezén dolgozik, ez azonban soha nem készült el.

FRISSÍTÉS1: Calvin Harris, Dua Lipa, Timmy Trumpet szinte azonnal reagáltak Avicii halálhírére, ami megrázta az egész zenei világot. A zenészek Twitteren írtak pár sort a népszerű dj-hez.

„Lesújtó hírek Aviciiről... gyönyörű lélek volt, szenvedélyes és elképesztően tehetséges, aki annyi mindent tehetett volna még. A szívem a családjával van. Isten áldjon téged” – írta a közösségi oldalán Calvin Harris, akihez nem sokkal később csatlakozott Timmy Trumpet is, aki csak ennyit posztolt:

„Jó Isten, Avicii! Valaki mondja, hogy nem igaz, könyörgöm!”

Deorro így reagált a hírre: „Nem hiszem el, hogy elveszítettük az egyik legnagyobb zenei tehetséget. Túlságosan korán ment el. Köszönök mindent Avicii. Nyugodj békében.”

„Nem tudok mit mondani. Nyugodj békében drága Tim” – írta Laidback Luke.

„Micsoda szomorú hír, hogy Avicii elment. Nagyon fiatal volt még. Gondolok a családjára, a barátaira és a rajongóira” – írta Dua Lipa.

Akon mellett az Imagine Dragons és számos más zenész is megemlékezett a fiatal dj-ről.

FRISSÍTÉS 2: Barátai körében pihenve fotózták le halála előtt egy nappal Aviciit Omán fővárosában, Maszkatban, ahol pénteken holtan találták szállodaszobájában. A TMZ szerint a svéd zenész „boldognak és egészségesnek” tűnik a fényképen, amelyen egy yachton ül, itallal a kezében. Nem lehet tudni, hogy a kezében látható ital alkoholos volt-e. A dj halálának pontos oka egyelőre ismeretlen, de az orvosok kizárták az idegenkezűség lehetőségét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?