Fiatal rendezők számára hirdet pályázatot a marosvásárhelyi színház

A 2018/2019-es évadra 35 év alatti rendezők számára hirdet pályázatot a Tompa Miklós Társulat egy kistermi, legtöbb nyolc szereplős előadás létrehozására, műfaji megkötés nélkül.

„A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Románia egyik legfontosabb alkotóműhelye, ahol a társulat és a különböző országokból meghívott neves rendezők közös munkájából értékes együttműködések születnek. Fontos számunkra, hogy szellemi alkotóműhelyünkben lehetőséget biztosítsunk a fiatal színházi alkotók számára” – közölte az intézmény sajtóirodája.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó portfólióját, valamint az előadás részletes tervét (rendezői koncepció leírása, alkotói stáb, a díszletre, jelmezre és szereposztásra vonatkozó elképzelések).

A pályázatok beküldési határideje: 2018. augusztus 5., eredményhirdetés augusztus 10-én várható. A győztes pályázó előadásának bemutatója: 2018. október 5. A pályázatokat a reka.szabo@nemzetiszinhaz.ro e-mail címre várják, további felvilágosítás ugyanitt kérhető.

(Címlapfotó: Bereczky Sándor)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?