Nem élte túl az amszterdami kiállítást Jeff Koons műve

Egy látogató véletlenül megrongálta Jeff Koons amerikai pop-art művész egy alkotását amszterdami kiállításának utolsó napján, vasárnap.

Egy figyelmetlen látogató hozzáért egy vékony üvegből készült kék golyóhoz, amelyik darabokra tört - közölte a kiállításnak otthont adó amszterdami Nieuwe Kerk múzeum szóvivője.A Masterpiece 2018 című, februárban megnyitott tárlat szerencsétlenül járt alkotását a művész Gazing Balls (bámuló golyók) című sorozatának részeként tekinthették meg a látogatók.

Az üveggolyó mögötti kép, Perugino olasz reneszánsz festő Madonna gyermekével és négy szenttel című alkotásának másolata nem szenvedett kárt.Koons szóvivője elmondta, hogy nem tesznek mást, csak felmérik a kárt a biztosító számára.  

A Gazing Balls című sorozatban Koons számos hasonló kombinációt készített: kék üveggolyót helyezett híres műalkotások másolataira, a golyóban a látogatók és környezetük képe tükröződik, ezzel maguk is a mű részeivé válnak.
    
A 63 éves amerikai művész az egyik legdrágább kortárs alkotó, 2013-ban a Balloon Dog (léggömbből hajtogatott kutya) című szobra mintegy 58 millió dollárért kelt el a Christie's aukcióján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?