A szatmári Szamos-partot is életre kelti az Utcazene Fesztivál

Pénteken kezdődik a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál: három nap alatt több mint 25 utcai művész tölti meg élettel az öt színpadot és a várost, írják közleményükben a szervezők.

A zsűri 15 zenekart/utcai művészt választott ki: olasz, angol és hazai művészek, bolgár, ír, román és magyar zenekarok, zenészek találkozópontja lesz Szatmárnémeti. El Bechin, Lorenzo Galli, Social Salto, Vodoo Papa Duo, CeZar, Alex Torres, ToSoda Project, UkustiQ csak egy pár művész, illetve zenekar, aki biztos ott lesz az Utcazene Fesztiválon a hétvégén. Sajátos zenei világok, tradicionális világzenei produkciók, latin ritmusok biztosítják a különleges szatmári hétvégét.„A dalokat amiket szívesen hallgatunk, műfaji korlátok nélkül akusztikusan dolgozzuk fel, saját világunkra formáljuk” – meséli például magáról a Bohemian Acoustic, akik Tatabányáról érkeznek majd.

A fesztivál külön kategóriában ad teret szatmári fiatal tehetségeknek. Idén 7 zenekar mérkőzik meg: Inedit, Outdoor 5, Rares Jucan, Teodora Opre & Matuz János, The Light, Two Drops, Francz Erik.

A zenei verseny összdíjazása 3000 euró, a zsűri elnöke Muraközy Péter, a Veszprémi Utcazene Fesztivál főszervezője, a Sziget és Volt fesztiválok programigazgatója.

A színvonalas zenei felhozatal mellett számos kiegészítő program várja az érdeklődőket. A Streetháromság jegyében, idén a street music-hoz társul a street art és a street food mozgalom/kezdeményezés is.  Jelen lesz a Taco Fresh, a Fries & Go utcai étkezde, akik az igazi street food ízeket és hangulatot hozzák el Szatmárra. Olyan sajátos ízvilágot tapasztalhatnak meg a szatmáriak, amelyekkel eddig csak más városokban, nagyobb fesztiválokon találkoztak. Ugyanakkor jelen lesz a Jägermeister Caravan és a Crush Wine Bar is, akik úgyszintén az utcai ízvilág különlegességeit hozzák el.

A főszínpad a Coposu sétányon található rendezvénygödörben lesz, az utcai színpadokat a központi parkban, a Coposu sétányon, a Redhat Yardban lehet majd megtalálni, illetve egy különleges helyszínnel is készülnek a szervezők: életre keltik a Szamos-partot. A Transilvania sugárúton a töltés és a folyó közötti színpadon is az Utcazene Fesztivál fellépőit hallgathatják az érdeklődők.

A rendezvény főtámogatója a DRÄXLMAIER Group, nyílt pályázati kiírás útján pedig Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a Szatmár Megyei Tanács is finanszírozza az eseményt. A Szatmári Utcazene Fesztivál támogatói: Zes Zollner Electronic, TransPink, akik DRÄXLMAIER Group-al együtt a színpadok névadói és a Gotec Rom, aki a városi épületek fényfestését támogatja, a szervezője pedig a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület.

Friss hírek, információk a fesztivál Facebook-oldalán található, a részletes program pedig megtalálható a FestivApp-on!

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?