Utcazene Fesztivál Szatmárnémetiben: szavazz a legjobb fellépőre

Pezsgő zenei körforgással startolt péntek este az Utcazene Fesztivál Szatmárnémetiben. Öt helyszínen folyamatos a zenélés, a taps, a nézők pedig széles mosollyal váltogatják a színpadokat.

A fesztivál újszerűsége, frissessége és lazasága minden korosztályt megmozgatott a városban. A rendezvény öt színpadán vásárnap estig összesen 25 zenekar és zenész mutatkozik meg, amelyekre a közönség interneten keresztül szavazhat. A fellépők teljesítményét egy szakmai zsűri is pontozza.

A koncertek esztétikusan és kényelmesen berendezett helyszínén a közönség élvezettel hallgathatta végig a különleges zenei csemegéket, az óránként cserélődő fellépőket. A fesztivál vizuális elemei is jól sikerültek, a rózsaszínű nagybőgő mellett a több méteres I love Satu Mare faragott felirat is mindenkit ámulatba ejtett, amelyet a lokálpatrióták külön értékeltek. A felirat a Szatmárnémetit népszerűsítő #visitsatumare kezdeményezés részeként - amely az első Utcazene Fesztiválon jött létre - a külföldi vendégek szívébe is belopta magát.

A helyi és más városokból érkező fellépők mellett Magyarországról, Szlovákiából, Írországból, Bulgáriából, Németországból és Peruból is jöttek zenészek. Utóbbira nagyon sokan voltak kíváncsiak, mivel a perui Alex Torres a tavalyi fesztiválra is meghívást kapott, de adminisztratív problémák miatt nem tudott belépni az országba.

A rendezvény zenei felhozatala nagyon változatos, nem hiányzik a dzsessz, blues, rock 'n' roll, instrumentális és akusztik hangzás sem, a sok más világzenei műfaj közül még a '90-es évek hangzásvilágát idéző diszkós és popos zene is megtalálható.

A rendezvény 2000 eurós fődíjáról a zsűri, azaz Koszorús Krisztina és Petruska András dönt majd, amelyet vasárnap este a fesztivál záróakkordjaként a díjkiosztón adnak át a legjobban teljesítő fellépőknek. A közönség kedvence is meglepetésben részesül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?