A Simpson család alkotója új animációs sorozatot készít a Netflixnek

Matt Groening, a Simpson család című nagy sikerű animációs tévésorozat alkotója új, felnőtteknek szóló animációs sorozatot készít a Netflix online műsorszolgáltatónak - számolt be róla szerdán a BBC News.

A Disenchantment (Kijózanodás) című vidám fantáziasorozat a düledező középkori Dreamland (Álomország) királyságban játszódik, és Groening szerint „életről, halálról, szerelemről és szexről” szól majd.A szériából egyszerre mindig tíz epizód fog megjelenni. A sorozat elkészítésében Groening vezető producerként is részt vesz. „Matt kitűnő munkája világszerte generációkat szólított meg. Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk vele a Disenchantment című animációs sorozaton” - mondta Cindy Holland, a Netflix elnökhelyettese.

Hozzátette: a sorozat magán viseli majd Groening jellegzetes animációs stílusát, amelyet a netes műsorszolgáltató animációsfilm-rajongói is nagyra fognak értékelni.

A jövőre jelentkező sorozat főszereplői között lesz az alkoholista fiatal hercegnő, Bean, harcias manótársa, Elfo és démona, Luci.

Groening szerint az animáció „azt is bemutatja, hogyan lehet még nevetni egy olyan világban, ami tele van szenvedéssel és idiótákkal, annak ellenére, amit az idősek, varázslók és más rémségek mondanak”.

A Simpson családból már több mint 600 epizód készült, először 1989 decemberében jelent meg a képernyőn.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?