Zuhogó esőben nyílt meg az első VIBE Fesztivál

Elmosta a zuhogó eső a VIBE Fesztivál helyszínének sajtóbemutatóját, ahogy az érkezők örömteli pillanatait, illetve a sajtóakkreditációk átadását is. A szervezők szerint péntektől ismét szép lesz az idő.

A csütörtöki kezdés előtti órában szerették volna a szervezők a színpadokhoz, a sátortáborhoz, az étkező helyszínhez kísérni az újságírókat, de helyette mindenki egy fedett helyiségbe szorult, ahol a fesztivál jelentőségéről, a városnak és a környéknek hozott hasznáról beszéltek. A hátizsákkal érkező fiatalok a Maros-parton található sörözők teraszain húzták meg magukat.Péntektől újra fesztiválozó időjárás lesz, eláll az eső, kisüt a nap – hangzott el a vigasztaló ígéret csütörtökön délben a Maros-parton tartott sajtótájékoztatón. Elsőként Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató mondta el, mi volt a célja az első alkalommal megszervezett VIBE Fesztiválnak: találkozó-pontot nyújtani az erdélyi ifjúságnak, egyetemistáknak és gimnazistáknak, sok jó koncerttel, valamint tematikus rendezvényekkel, kikapcsolódással és hasznos tevékenységekkel. Ugyanis öt éve – a Félsziget fesztivál elköltözése után – hasonló nagyszabású rendezvénynek nem adott otthont a város, pontosabban Marosszentgyörgy, hiszen a Maros-partnak ez a szakasza már a szomszédos nagyközséghez tartozik.Sófalvi Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere nyitott kapukról beszélt, arról, hogy ezt a területet, amelyet hétvégén a VIBE Fesztivál fog belakni, fesztiválhelyszínként emlegetik már egy jó ideje. A sajtótájékoztatón Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke is ígéretet tett arra, hogy az általa irányított hivatal minden fiataloknak szóló rendezvényt támogat, és reményét fejezte ki, hogy jövőre még egy nagyobb fesztivált szerveznek.

A polgármesteri hivatal képviseletében Claudiu Maior is elmondta, hogy mennyire jó a városnak az új fesztivál, és jövőre még nagyobb támogatást ígért a város részéről. Szerinte ugyanis a hasonló rendezvényekhez pénz kell és a bírálatok ellenére is a polgármesteri hivatalnak támogatnia kell ezeket.Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató azt reméli, hogy a marosvásárhelyiekhez eljutott a VIBE legfontosabb üzenete, miszerint a fesztivál egyenlő Marosvásárhellyel.

„A vásárhelyiek nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre, köszönjük a városnak és a helyi kisvállalkozóknak, hogy sajátjukként tekintettek a VIBE-ra, és befogadták ezt a rendezvényt. A VIBE a marosvásárhelyiek és az erdélyi fiatalok találkozóhelye lesz mától vasárnapig. Érdemes lesz kijönni Maros-partra, mert több mint ötven ingyenes, nappali programmal is várunk mindenkit, családosokat is” – mondta a fesztiváligazgató.

A fesztivál területén, tehát fizetős zónában berendezett vidámpark mellett ingyenes övezetben társasjátéksarkot, gyerekzónát, élménypedagógiás játékokat, könyvsarkot és könyvturkálót, néprajzos kiállítást, Refo500 sátrat, egyetemi játékokat és élő szoborparkot rendeztek be, szombaton pedig egészségsarok is lesz ingyenes mérésekkel.

A vasárnapig tartó VIBE-on négy zenei helyszín, több mint 50 koncert, nyári egyetem, vidámpark, strand és félszáznál is több nappali tevékenység lesz. A szervezők naponta ötezer résztvevőre számítanak.

Kapcsolódók

Kimaradt?