Régizenei fesztiválhangoló székelyföldi köztereken

Ma egy-egy félórára régizene lengi be Csíkszereda, Tusnádfürdő, Sepsiszentgyörgy és Brassó köztereit. A Codex régizenei együttes a közelgő Régizene Fesztivál népszerűsítésére átutazza fél Székelyföldet. Csíkból hangmintát hoztunk.

Villámkoncert-karaván zajlik ma négy város közterén: a Codex régizenei együttes tagjai helyszínről-helyszínre járnak, hogy a július 8-16 között megrendezésre kerülő 37. Csíkszeredai Régizene Fesztivált népszerűsítsék. Hargita Megye Tanácsa A Régizene Fesztivál népszerűsítése elnevezésű projektje idén Csíkszeredában rajtolt délelőtt 10 órától, a Majláth Gusztáv Károly téren, és 11 óra 30 perctől Tusnádfürdőn, a Millenium parkban folytatódott. A Csíki hangulatból rögzítettünk:

További időpontok és helyszínek:
- 13 óra Sepsiszentgyörgy, Tamási Áron Színház bejárata
​- 15 óra Brassó, Főtér

A Codex együttes 1996 őszén alakult a brassói Transilvania Tudományegyetem zenetagozatának tanáraiból és diákjaiból - céljuk a barokk és reneszánsz zene korhű és életszerű előadása historikus hangszerek segítségével. A tagok: Adorján Csaba, Filip Ignác, Kovács Éva, Kovács László, Lázár Zsombor, Szabó Éva, Szőgyör Árpád.

Az együttes figyelemfelkeltő maratonján szórólapokat osztogatnak, melyeket hasznos lesz kimágneseznünk a hűtőszekrényre: bőséges koncertajánlat, gazdag program vár, melyhez érdemes lesz Csíkszeredába átutazni. A karavánon az együttes élő szóval és élőzenével meghívja a közönséget a fesztivál koncertjeire, melyekről itt lehet részletesen, három nyelven tájékozódni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?