A Miskolci Nemzeti Színház erdélyi alkotók előadásával lép fel Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen a Miskolci Nemzeti Színház vendégelőadásával zárul a 2016/2017-es színházi idény. Demény Péter - Salat Lehel - Márkos Albert: Lélekcsönd című előadását egy költő, egy színész és egy zenész nem véletlen találkozása megjelöléssel ajánlják az alkotók.

„Alázat, elengedés, szerelem, Isten, elmúlás, csönd. A lélek ’sanzonjai’. Szómozduló csellósikolyok. Van valami, ami összeköthet nemcsak három embert, hanem jóval többünket. Leginkább talán azokat, akik a mélyben is énekelnek. Utazások mások felé, váltások és változások életterek és életek között, melyből mindenkinek csak egy van, mégis többet él meg és többről álmodik. Jó lesz ezen este elmerülni Lélekcsönd(ünk)ben” – írják az alkotók.Az előadás Demény Péter kolozsvári származású, számtalan díjat nyert költő, író, szerkesztő, Márkos Albert szintén kolozsvári csellista, film- és színházi zeneszerző, valamint Salat Lehel, a Miskolci Nemzeti Színház korábban ugyancsak Kolozsváron élő színészének közreműködésében született.

A produkció június 21-én, szerdán délután 5-től és este fél 8-tól tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében. A második előadás utáni közönségtalálkozón Máthé Kincső tévés szerkesztő beszélget az alkotókkal. Ezt követően Demény Péter dedikálja Lélekkabát című kötetét (Lector kiadó, Marosvásárhely 2015).

Az 1 óra 15 perces, szünet nélkül játszott előadásra érvényesíthetőek a 2016/2017-es évadra szóló szabadbérletek. Jegyek válthatóak a marosvásárhelyi színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (hétköznap 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a színház épületében működő jegypénztárban (hétköznap 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865) és online, a www.biletmaster.ro honlapon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?