Jazzfesztivált rendeznek Nagyszebenben

Románia legrégebbi dzsesszfesztiválján 17 ország művésze fog fellépni, a 47. Sibiu Jazz Festivalt május 18–21-e között rendezik meg – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

„Nagyszebenbe összesen 120 művész érkezik 17 országból, hogy megörvendeztessék a világ összes sarkából érkező közönséget. Jövő héten csütörtöktől vasárnapig 19 órától keleti, latino vagy bluesos beütésű dzsessz akkordok szólalnak meg a Kis Piac téren – írják a szervezők.

A Kis Piac téren berendezett színpadon olyan nemzetközileg elismert művészek lépnek majd fel mint De La Purissima a spanyol bandájával, a kubai Yilian Canizares, a szíriai Mozayek Band, de élő koncertet adnak olyan romániai művészek is mint az Accord Vibes, Sárosi Péter & Azara, Irina Popa, DJazz & Happy Sins és a Jazzapella.

A romániai művészek fellépéseit a Sibiu Jazz Festival „Romanian Jazz Meeting” elnevezésű kísérleti projekt keretében tartják és célja, hogy külföldön is megismertessék a hazai művészeket a Europe Jazz Network platform segítségével. A fesztivál szervezői egy turisztikai körutat is kitaláltak a dzsessz zene rajongói számára.

„A művészetek kedvelői elsétálhatnak a Tanácstoronyig, ahol Jakab Tibor fotókiállítását tekinthetik meg. A Focus Jazz projekt keretében megnyitott Jazz Body Sounds kiállítás, amellyel a New-Yorkban tanult fotográfus a dzsessz és a női formák szépsége előtt tiszteleg. Szintén ehhez a projekthez kapcsolódik a Jazz – Lélek és forma, Eugen Petri nagyszebeni szobrászművész kiállítása is” – áll a szervezők közleményében.

A gyerekek számára a szervezők a Gong színházban szerveznek interaktív zeneoktatási foglalkozásokat. Bővebb információkat a sibiujazz.ro oldalon találhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódók

Kimaradt?