Bejutott az Eurovízió döntőjébe a román és a magyar előadók dala is

Bejutott a Kijevben tartott Euróvíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő duó, Ilinca és Alex Florea Yodel It című dalával. Ott lesz a döntőben a Magyarországot képviselő Pápai Joci is. A nemzetközi sajtó szerint a román előadók akár meg is nyerhetik a versenyt.

A román páros ötödikként lépett színpadra a csütörtökről péntekre virradó éjszaka zajlott második elődöntőben, amelyből a következő országok képviselői jutottak még tovább: Bulgária, Fehéroroszország, Horvátország, Magyarország, Dánia, Izrael, Norvégia, Hollandia, Ausztria.

A szombaton tartandó döntőben színpadra lépnek még az első elődöntőből továbjutott énekesek a Moldovai Köztársaság, Görögország, Svédország, Portugália, Lengyelország, Örményország, Ausztrália, Ciprus, Azerbajdzsán és Belgium képviseletében, továbbá az automatikusan döntőbe jutó országokat - Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia - , valamint a házigazda országot, Ukrajnát képviselő versenyzők.

A nemzetközi sajtó szerint a romániai előadók akár meg is nyerhetik a versenyt. Ilinca és Alex Florea Yodel It című dalát a fogadóirodák a hatodik helyre rangsorolják – írja a HotNews.

A 2017-es Euróvíziós Dalfesztivált Kijevben tartják, szlogenje Celebrate Diversity - Ünnepeljük a sokféleséget. 

Kapcsolódók

Kimaradt?