Román újhullámos színész játszik Nemes Jeles László új filmjében

A Saul fia alkotócsapatának több tagja is játszik Nemes Jeles László új filmjében, a Sunsetben, ugyanakkor szerepel benne Vlad Ivanov is, akit több román újhullámos filmben láthattunk, többek között a 4 hónap 3 hét és 2 nap címűben, írja az Indiewire.

Az online filmes lap annak kapcsán írt Nemes Jeles László új filmjéről, hogy gyártója, a Laokoon Filmgroup közzétette a jelmezpróbáról készült felvételeket.Mint beszámoltunk róla, a Sunset egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén. Egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a XX. századi civilizáció sötétségbe borult. A film forgatókönyvét Nemes Jeles László, Clara Royer, Matthieu Taponier közösen jegyzik. A készülő film operatőre Erdély Mátyás, a látványtervező Rajk László, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a zeneszerző Melis László és a sound designer Zányi Tamás lesz. A filmet 1,5 milliárd forinttal támogatja a Filmalap, és az Eurimages által 5 683 544 euróval támogatott 24 produkció között is szerepel.Az Indiewire egy Tilos Rádióban készült interjúra hivatkozva írja, hogy a film színészei között van a Saul fiában is szereplő Jakab Juli, aki a főszereplőt, Leiter Íriszt alakítja. Fontos szerepet kapott a filmben Vlad Ivanov is, aki Oszkárt, Írisz szüleinek üzlettársát játssza.

Miután Nemes Jeles László 2015-ben megnyerte a Cannes-i filmfesztivál nagydíját a Saul fiával, valószínű, hogy a Sunset bemutatója a 2018-ban szintén Cannes-ban lesz, véli a filmes lap.

Kapcsolódók

Kimaradt?