Elindult a Kastély Erdélyben webshop

Egyedi, kastélyok által inspirált termékek fiatal erdélyi művészektől – ezt kínálja a frissen startoló Kastély Erdélyben webshop.

A bolt bevételei a Kastély Erdélyben mozgalmat segítik – olvasható a PONT Csoport vasárnapi közleményében.

„Elindult a Kastély Erdélyben online bolt, amely a Kastély Erdélyben Alap fenntartható működését hivatott biztosítani rövid és hosszú távon azáltal, hogy erdélyi művészek által készített egyedi tárgyakat lehet itt vásárolni. Ezeket az egyedi alkotásokat az erdélyi kastélyok, kúriák, ezek kertjei, az általuk képviselt értékek és hangulatok ihlették. A folyamatosan bővülő kínálatban elsőként Esztány István táskái és kiegészítői, Alexandra Constantinescu CONDENS kerámiakollekciója, Keszeg Ágnes kastélykertek ihlette illusztrációiból készült printjei, Georgiana Ciceo KŐ ezüst ékszerkollekciója, Erika Popliceanu GYÖKEREK bizsukollekciója és Csillag István illusztrátor erdélyi kastélyokról készült képeslapkollekciója kapott helyet” – tájékoztat a közlemény.

A Kastély Erdélyben Alapot 2016-ban alapította a PONT Csoport a Kastély Erdélyben program keretében. Az Alap célja, hogy különböző kampányok révén adományt gyűjtsön a Kastély Erdélyben Koalíció, illetve a Kastély Erdélyben Közösség tevékenységeinek támogatására.

„A tervezéskor arra kértük a dizájnereket, hogy a kastély fogalmához kapcsolódó képzettársításokat, hangulatokat – például nosztalgia, elegancia, szabadidő, természetközelség, történelmi korok, építészeti stílusok, kastélykert, mesevilág, tündérkert stb. használják inspirációforrásként. Ragaszkodtunk ahhoz, hogy ezek a termékek erdélyi művészek munkái legyenek, és, amennyiben lehetséges, helyi, természetes anyagokból készüljenek el. Célunk ezáltal egyszerre népszerűsíteni a helyi művészek munkáit, illetve a helyi, fenntartható megoldásokat” – mutatta be a kezdeményezést Balázsi-Pál Ágnes, a PONT Csoport ügyvezető igazgatója.

A kezdeményezés a Kastély Erdélyben program részét képezi, amely izlandi, liechtensteini és norvég alapokból részesült 454.950,74 lej értékű támogatásban, Románia Kulturális és Nemzeti Identitás Minisztériumának projektmenedzsmenti osztályán keresztül, a Kulturális és Természeti Örökségek Megőrzése és Felélesztése Program keretében.

A webshop a következő címen érhető el: shop.kastelyerdelyben.ro

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?