GézenZUG: gyerekszínházi hetet szervez a Váróterem Projekt

A Váróterem Projekt 2017. márc. 20–25. között gyerekszínházi hetet szervez, melynek keretén belül az évek során bemutatott öt gyerekelőadását fogja játszani. A programsorozat Bertóti Johanna Fütyülünk a világra című koncertjével zárul.

Amint a fesztivál neve is mutatja, a helyszín a társulat állandó játszóhelye, a ZUG (Traian utca 40-42. szám). A fesztivál programjában nyilvános, valamint szervezett közönségnek játszott előadások is szerepelnek. A nyilvános előadásokra kicsiket, nagyobbakat és egészen nagyokat, családokat, párokat és magányos lovagokat egyaránt várnak, közölték a szervezők.

A GézenZUG elsődleges célja, hogy az utóbbi időben ritkábban játszott gyerekelőadásokkal ismét megörvendeztessék a fiatal közönséget, és ezáltal erősítsék a társulat gyerekszínházi profilját. A fesztiválra két régen játszott előadást is (Szökevény szeplők, A magányosan sétáló macska) felújítanak, részben új szereposztással.

Bertóti Johanna, aki a társulat több előadásában dramaturgként vett részt, a gyerekelőadásokban pedig kiemelt szerepe van, a GézenZUG utolsó napján Fütyülünk a világra című interaktív verses gyerekkoncertjével is jelen lesz. További részletekért érdemes követni a Váróterem Projekt Facebook-oldalát, illetve megnézni az alábbi plakátot.

Kapcsolódók

Kimaradt?