Jubilál az Aradi Kamaraszínház

Sok zenét, klasszikus és kortárs előadásokat kínál erre az évre az idén 10 éves Aradi Kamaraszínház. A társulat közleménye szerint összesen 13 produkciót láthatnak a nézők, akik március 6. és 20. között a kamaraszínház székhelyén, a Bábszínház épületében válthatják meg bérleteiket (a régi bérletesek március 6. és 11. között visszavásárolhatják régi helyeiket, 13–15. között szünetel a bérletárusítás).

Ismerős színészeket, társulatokat is láthat az aradi közönség: visszatér többek között Hernádi Judit, a L’art pour L’art Társulat, Berecz András és a Montanaro Duo.

Bohumil Hrabal Szigorúan ellenőrzött vonatok című előadásával indul a 2017-es évad március 22-én a nagyszínházban, a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában. Molière halhatatlan, örök érvényű komédiáját, a Tartuffe-öt Parti Nagy Lajos varázsolta lendületesen maivá a tatabányai Jászai Mari Színház előadásában.

Saját, illetve koprodukciós darabokat is bemutat Aradon a fennállásának tizedik évét szeptemberben ünneplő kamaraszínház. A Székesfehérvári Vörösmarty Színházzal közösen az Európa, édes hazám című előadást jegyzi az aradi társulat, az előadásban Tapasztó Ernő, a kamara alapító-igazgatója is játszik. A Békéscsabai Jókai Színházzal koprodukcióban a Sonkamenüett című Raymond Cousse-adaptáció látható majd Tege Antallal a főszerepben.

Az immár hagyományossá vált szabadtéri produkció júniusban a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a Shake Kvartett Húzd rá! Című, élőzenével kísért magyar nótaestje lesz. Szintén érdekesnek ígérkezik a 497 pár cipő című etno road show, az Aradi Kamaraszínház, a Tabán Táncegyüttes és a békéscsabai Jókai Színház táncelőadása, amely Dumitru Danról szól, az első emberről, aki 1910-ben gyalog körbejárta a Földet.

Nagyszínpadi előadások:

HERNÁDI PONT – Hernádi Judit önálló estje, Orlai Produkció, Budapest.
Bohumil Hrabal: SZIGORÚAN ELLENŐRZÖTT VONATOK – tragikomédia, Csiky Gergely Színház, Kaposvár.
Molière -Parti Nagy: TARTUFFE – Jászai Mari Színház, Tatabánya.
HÚZD RÁ! – élő zenével kísért magyar nótaest, Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a Shake Kvartett.
CSÓKOS ASSZONY – operett, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.
HALVÁNYLILA GŐZ – a L’art pour l’art Társulat előadása.
VÁRJ, MÍG SÖTÉT LESZ – színházi krimi, Orlai Produkció, Budapest.

Kamaraszínházi előadások:

Tömöry Péter: EURÓPA, ÉDES HAZÁM! – ősbemutató, Székesfehérvári Vörösmarty Színház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciója.
DUO MONTANARO – koncert.
FÉLBEVÁGOTT PIPAFÜST – Berecz András mesél.
SONKAMENÜETT – Békéscsabai Jókai Színház – Aradi Kamaraszínház koprodukció.
Gogol: EGY ŐRÜLT NAPLÓJA – Harsányi Attilával a főszerepben, rendező: Lukáts Andor.
497 PÁR CIPŐ – etno road show táncelőadás, az Aradi Kamaraszínház, a Tabán Táncegyüttes és a békéscsabai Jókai Színház koprodukciója.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?