banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Díjat nyert az Aradi Kamaraszínház a bákói monodráma-fesztiválon

Aradi Kamaraszínház Gyerekességek című monodrámájának szereplője, Lung László Zsolt színművész nyerte a legjobb férfi alakításért járó díjat a bákói (Bacau) Valentin Silvestru Nemzetközi Monodráma-fesztiválon.

Tapasztó Ernő, az előadás rendezője az MTI-nek pénteken elmondta: fontos elismerést jelent számukra a díj, mert a legnagyobb romániai monodráma-fesztiválról van szó. Az idei versenybe 24 előadást válogattak be.

Az aradi magyar társulat három előadással szerepelt a fesztiválon, amelynek zsűrijét két színikritikus, a magyarországi Török Ákos és aromániai Octavian Saiu, valamint Bács Miklós kolozsvári színész és egyetemi tanár alkotta.

A Gyerekességek című prózai előadás mellett az aradiak Guernica 80 - Minden Egész eltörött című flamenco táncelőadása is a versenyprogramban szerepelt. A fesztivál off-programjában Harsányi Attila és Vihula Mihajlo Oroszok című színházi koncertjét láthatta a közönség.

Tapasztó Ernő elmondta: mindhárom előadásuknak jó fogadtatása volt, Harsányi Attiláék produkcióját pedig különösen nagy érdeklődés övezte, 2013-ban ugyanis az aradi színház által bemutatott monodráma, a Rudolf Hess tízparancsolata - amelyet a miskolci színművész játszott -, három díjat nyert Bákóban.

A fesztivál nagydíját megosztva két színésznő kapta, a bukaresti Ilona Brezoianu és a nagyszebeni Ofelia Popii.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?