Kézdi Imola lesz a Livingroom beszélgetőest vendége

A 18. Livingroom beszélgetőestet szervezik meg pénteken, A mélyben előadást követően a Kolozsvári Állami Magyar Színház előcsarnokában. A meghívott Kézdi Imola, beszélgetőtársai Bodolai Balázs és Pethő Anikó lesznek, közölte a színház.

Az este vendégei Laczó Júlia főztjét kóstolhatják, akinek Orbán Attila segédkezik, a zené Molnár-Fodor Edina és Laczkó Vass Róbert szolgáltatja.Bodolai Balázs a következőket mondta Kézdi Imoláról: „Imola végigmegy... nem. Tipeg... nem. Oson... nem, nem. Könnyedén lépdel... nem. Légiesen jár, nem. Nem is jár, illetve jár, de valószínű nem a földön, hanem valami privátfelhőkön, amik csak az ő kedvéért sűrűsödnek hirtelen az aszfalt fölé, és amit látni sem látunk, csak ebből a járásból, a létezésnek ebből a formájából következtethetjük ki, hogy ott vannak. Persze az is lehet, hogy nem is jár, hanem ezek a felhők viszik, teszik egyik lábát a másik elé. Ettől van olyan könnyedsége szépségének, ettől oson oly súlytalanul egész jelenése, jelensége át a színpadon, át a járdán. Szerencsés lehet, akinek ilyesmi adatott, hogy felnőtt korában is ennyire sok megmaradjon kislányos énjéből, játékosságából, a rácsodálkozásból.

A rácsodálkozás képessége nagy szerencse. Azt jelenti, hogy az életet nem abból kiindulva szemléljük, hogy nekünk rengeteg jár – hiszen ehhez képest a sok is kevés lehet –, hanem a kedvező fordulatot, mint nem várt ajándékot fogadjuk. A sors szempontjából ez teljesen mindegy. Annak a látószögéből viszont, aki egyes szám első személyben éli meg ezt a sorsot, cseppet sem az. Kézdi Imolával ezekről a dolgokról és még sok egyébről fogunk péntek este beszélgetni, Juli megint finomat főz, és ezúttal Edina meg Robi énekel.”

Kapcsolódók

Kimaradt?