Tokióban vendégszerepel a Kolozsvári Állami Magyar Színház

A Hedda Gabler című, Andrei Șerban által rendezett nagysikerű előadással vendégszerepel hétvégén Tokióban a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A társulat első alkalommal kapott meghívást a Tokiói Nemzetközi Ibsen Fesztiválra, közölte az intézmény. 

A találkozó programjában három különböző Hedda Gabler-előadás mellett három A nép ellensége-feldolgozás szerepel Norvégiából, Belgiumból, valamint Japánból. Mitsuya Mori, a fesztivál művészeti igazgatója szerint a rendezvény célja a kortárs világszínház legjobbnak ítélt Ibsen-előadásain keresztül látleletet nyújtani korunk társadalmáról. A találkozó központi témája Ibsen most.Andrei Şerban rendező így nyilatkozott a 2012 januárjában bemutatott előadásról: „egy olyan világban, ahol gazdasági válság van, ahol másról sincs szó, mint a pénz által történő szabadulásról, ahol az emberek a társadalmi státusz elvesztésének a félelmében élnek, ahol mindent az anyagi érdekek határoznak meg, ahonnan hiányzik a szeretet, a házastársi kapcsolatok pedig katasztrofálisak, a szereplők számára nem marad más hátra, mint ezekben az ál-értékekben keresni az élet értelmét. A mai ember tükörképei ők, a beteljesületlen emberi teljesítőképesség drámáját mutatják fel. A darab kérdése: lehet-e élni ideálok nélkül?”

Az előadás főszerepét Kézdi Imola játssza, a szereposztás tagjai: Bogdán Zsolt, Pethő Anikó, Hatházi András, Szűcs Ervin, Varga Csilla, Csutak Réka. Az előadás megvalósításában a rendező alkotótársai voltak: Carmencita Brojboiu, díszlet- és jelmeztervező, Daniela Dima, a rendező munkatársa, Biró Eszter, dramaturg. A vendégjáték megvalósulását a Román Kulturális Intézet támogatása tette lehetővé. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?