Fiatal rendezőknek írt ki pályázatot a kolozsvári színház

A Kolozsvári Állami Magyar Színház hosszú távú stratégiájának része a fiatal alkotók bevonása, az új alkotógenerációkkal való folyamatos együttműködés. Ezt elősegítendő az intézmény előadás-pályázatot hirdet fiatal rendezők számára.

A pályázat célja lehetőséget biztosítani a pályájuk kezdetén álló fiatal alkotóknak arra, hogy a színház társulatával, professzionális keretek között hozzanak létre előadásokat, valamint arra, hogy friss, eredeti, korszerű, a társulat és repertoár szempontjából releváns alkotásokkal járuljanak hozzá a színház művészeti célkitűzéseinek megvalósulásához.35 év alatti, rendező szakot végzett vagy éppen rendező szakon mesteriző, Romániában élő rendezők legfeljebb tíz oldalas, részletes előadástervvel pályázhatnak, figyelembe véve, hogy az előadást a kolozsvári színház nagyszínpadán vagy stúdiótermében kell létrehozni a társulat színészeivel. A beküldési határidő 2017. június 30.

A pályázatokat a Kolozsvári Állami Magyar Színház vezetősége és az általa kijelölt szakmai zsűri bírálja el, a döntést 2017. szeptember 15-én hozzák nyilvánosságra.

További részletek a színház internetes oldalán olvashatóak.

Kapcsolódók

Kimaradt?