Leckehangverseny: muzsika királyok és hercegek korából

A 2016/2017-es évad második sepsiszentgyörgyi leckehangversenyét Muzsika királyok és hercegek korából címmel tartják pénteken délelőtt 10 és 12 órától a Tamási Áron Színház nagytermében. Közreműködik a Codex együttes, mesélő Adorján Csaba.

Ezúttal a régizene világába vezetik be a kisdiákokat, a koncert I-VI. osztályos tanulóknak ajánlott. A leckehangverseny bérletek érvényesek, de szabadárusításban is lehet jegyeket vásárolni a Városi Szervezőirodában (Nyitvatartás: hétfő-csütörtök 9-16 óra, péntek 9-13 óra. Cím: Szabadság tér 1., tel: 0267312104). A jegy ára 5 lej, derül ki a szervezők közleményéből.A sepsiszentgyörgyi hangversenykínálat a 2016/2017-es évadtól bővült leckehangversenyekkel, a sorozat ötletgazdája dr. Filip Ignác muzsikus, zenepedagógus, az erdélyi komolyzene meghatározó szereplője, szervezők pedig a Kónya Ádám Művelődési Ház és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala. 

A program célja a fiatal generáció komolyzene iránti érdeklődésének felébresztése, a zenei élmény személyiségre pozitívan ható erejének közös felfedezése, a jövő komolyzenei közönségének nevelése.

A tavaszig tartó sorozatot Vivaldi Négy évszak című műve keretezi, novemberben Vivaldi népszerű művének Ősz és a Tél tételeit hallhatták a kisdiákok, most a gyermekek világához közel álló régizene műfajából nyújtanak kóstolót, februárban pedig a hangszerek világába hívják barangolni a közönséget.

Kapcsolódók

Kimaradt?