Meryl Streep mondta a Golden Globe gála legerősebb beszédét

Terjed a közösségi médiában a Cecil B. DeMille-életműdíjat átvevő Meryl Streep toleranciára és az idegenek befogadására felszólító, Trumpot támadó beszéde, amely a 2017-es Golden Globe gálán hangzott el.

A nyolcszoros Golden Globe-díjnyertes Meryl Streep a Cecil B. DeMille-életműdíját átvéve egy megrázó történettel illusztrálta érzéseit: felidézte, hogy Trump a választási kampány alatt egy gyűlésen gúnyt űzött egy fogyatékossággal élő újságíróból. A színésznő Hollywood sztárjaihoz fordulva arra kérte őket, hogy ünnepeljék és védjék meg a másságot. „Hollywoodban hemzsegnek a kívülállók és a külföldiek, és ha kirúgjuk őket, nem lesz mit nézni a futballon és a vegyes harcművészeteken kívül, az pedig nem művészet” - fűzte hozzá. A színésznő, akit állva tapsolt meg a közönség, alig tudott beszélni hangszálgyulladása miatt, de hangja a rátörő érzelmektől is többször is elcsuklott – tudósított az MTI.„Mi is Hollywood igazából? Csak egy rakás ember, akik mind máshonnan jöttek ide. (...) Például Amy Adams Vicenzában, Olaszországban, Natalie Portman Jeruzsálemben született. Hol van az ő születési anyakönyvi kivonatuk? Vagy nézzük Ruth Neggát, aki Etiópiában született, majd Írországban nőtt fel. Ryan Gosling, mint minden kedves ember, kanadai. Hollywood fulladozik a kívülállókban és a külföldiekben. Ha őket kirúgjuk innen, akkor nem marad más, mint az amerikai foci és a Mixed Martial Arts (MMA, Amerikában is népszerű kevert küzdősport), ezeknek semmi köze a művészethez" – fordította a hvg.hu Meryl Streep beszédét.

„Ahogy a nemrég elhunyt barátom, Leia hercegnő mondta: fogd a törött szíved, és alakítsd művészetté!” – zárta beszédét elcsukló hangon a színésznő.

Kapcsolódók

Kimaradt?