Csipikével indul a 2017-es év a kolozsvári Puck Bábszínházban

Szombaton lesz az év első előadása a kolozsvári Puck Bábszínházban. Délelőtt 11 órától a Csipike lesz műsoron, Varga Ibolya rendezésében.

„Biztos találkoztál már Csipike nevével, de emlékszel-e, hogy milyen egy elrettentő példa, vagy hogy mi az a tudományos meggyőzés? A bábszínházi előadásban választ találsz a kérdésekre és meghallgathatod, hogy hogyan vokalizál Szarvasbika, és mit énekel az erdő kórusa. Csipikét, az erdő jóságos urát megkísérti a zsarnokság szelleme, a megszokott kedvességét önkényes, gonosz döntések és parancsoló hangnem váltja fel. A falánk és sértődékeny Kukucsi eltűnik, így látszólag nincs ki észhez térítse az egyre gonoszabb Csipikét és visszahozza régi kedvességét. Zúgolódik az erdő, a méhek már lázadásra készülnek, de Vadmalac bátorságának köszönhetően kiderül Csipike turpissága: kitudódik Rettenetes Réz úr kiléte – akivel Csipike mindenkit ijesztgetett. A hatalomról szóló tanulságos történet egy közös, békés és vidám vacsorával zárul" – olvasható a bábszínház közleményében.

Csipike karakterének megalkotója, Fodor Sándor 90 évvel ezelőtt született, ahogy arra a 2017-es évfordulókról szóló összeállításunkban is felhívtuk a figyelmet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?