Hamarosan bemutatják a Légy jó mindhalálig musicalt Kolozsváron

November óta zajlanak a Légy jó mindhalálig című musical előkészületei a kolozsvári színházban, 29 gyerekszereplővel.

Béres László rendező vezetésével első alkalommal kerül színpadra az 1991-ben a debreceni Csokonai Színházban bemutatott nagysikerű mű, áll a Kolozsvári Állami Magyar Színház közleményében.A Légy jó mindhalálig musicalváltozatának zenéjét Kocsák Tibor, librettóját Miklós Tibor írta. Nyilas Misi történetének zenés változata nemcsak magyar nyelvterületen vált ismertté, bemutatásra került Finnországban, Japánban és az Egyesült Államokban is. A kolozsvári előadásban a színház társulatának tagjai mellett huszonkilenc gyerekszereplő vesz részt, Nyilas Misi szerepét a Kétbalkezes varázslóból ismerős Ábrahám Gellért alakítja.

Az előadással elsősorban a fiatal nézőket szeretné megszólítani a színház, a musical azonban az egész család számára tartalmas kikapcsolódást ígér.

Béres László rendező meglátásában a jónak lenni jeligét hajlamosak vagyunk manapság elcsépelt evidenciaként használni. Jónak lenni egyenlő a becsületességgel, és az arra való törekvéssel, a rendszerek és az elvárások ellenére mindig és mindenkoron megmaradni önmagunknak – erre törekszik Nyilas Misi az előadásban.

A Légy jó mindhalálig bemutatójára január 14-én, szombaton este 7 órától kerül sor a nagyteremben, következő előadások: január 21., szombat, este 7 óra, valamint január 28., szombat, délelőtt 11 óra. Jegyek vásárolhatók online a www.biletmaster.ro weboldalon, valamint a színház jegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, és előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986).

Kapcsolódók

Kimaradt?