Donald Trump filmszerepei: Szex és New York, Reszkessetek, betörők!

Az Egyesült Államok hamarosan hivatalba kerülő megválasztott elnöke, Donald Trump több ismert hollywoodi filmben és tévésorozatban felbukkant karrierje során, saját magát alakítva.

Trump a ’70-es, ’80-as években lett közismert üzletember, a mágnás, aki nem ismer lehetetlent, bár nem műveltségéről vagy udvariasságáról hires. Ezt az imidzsét számos filmes, tévés megjelenéssel is építette.

Ő volt a The Apprentice (A tanonc) című tévéműsor első 14 évadának házigazdája. A műsor nyilvános állásinterjú volt: feltörekvő üzletemberek versenyeztek azért, hogy Trump egyik cégét vezethessék. Megjelent a Reszkessetek, betörők! második részében is, amelyben megmutatja a kis Kevinnek a helyes irányt. Tévésorozatokban is feltűnik, például a Szex és New York és a Suddenly Susan címűekben.

Rövid karakterszerepeiből készült a következő válogatás:

A The Guardian arról cikkez, hogy Hollywoodban ma is népszerűek a Trump-féle sikertörténetek, például 2016-ban elkészült egy életrajzi film a McDonald’s alapítójáról, aki teljesen beleillik a Trump-paradigmába: egyszerű házalóból gazdag üzletlánctulajdonossá vált, megvalósította a nagy amerikai álmot.

A Trump által is képviselt értékrend filmes megjelenítése ezután is gyakori lehet, mivel Steven Mnuchin, Trump pénzügyminiszterjelöltje jelentős filmes befektető és producer, ő volt például a Mad Max: Fury Road vagy a Batman v Superman: Dawn of Justice című filmek producere, érvel a The Guardian újságírója.

Kapcsolódók

Kimaradt?