Tóth Andi ezúttal szólóban indul A Dal 2017 elődöntőjében

A X-Faktor korábbi nagyváradi győztese, Tóth Andi ismét indul A Dal 2017 elődöntőjében, ezúttal szólóban. Az egymással versenyző 30 produkciót csütörtökön mutatták be Budapesten.

Tóth Andi az I've got a Fire című dallal elődöntőzik, amelynek zeneénét Johnny K. Palmer és Somogyvári Dániel szerezte, szövegét Johnny K. Palmer írta. A versenybe bejutottak között van a Kállay-Saunders András, aki immár negyedszer száll versenybe A Dal történetében.

Szintén a mezőnybe került A Dal több korábbi versenyzője, köztük Radics Gigi, Szabó Ádám, Mujahid Zoltán, Muri Enikő, a Mrs Columbo, Benji és Tóth Gabi, utóbbi ezúttal a TOTOVA elnevezésű produkcióval. A tavaly Berkes Olivér duóban indult Tóth Andival, ezúttal ő is szólóban próbálkozik.

A már említettek mellett szintén a mezőnybe került A Dal előző évi műsoraiból már ismert Leander Kills (korábban Leander Rising), Singh Viki és a Spoon21. Bejutott az elődöntők mezőnyébe a hazai könnyűzenei élet ismert szereplői közül Sapszon Orsolya dzsesszénekesnő, Kása Júlia, a Peet Project vagy A Dal számos dalában vokálozott Fedor Kyra.  A szerzők között szintén sokan vannak A Dal korábbi versenyeiből, köztük például Tóth G. Zoltán, Lotfi Begi és Johnny K. Palmer.

A Dal 2017-re több mint 300 pályamű érkezett, a verseny zsűrijében Zséda, Both Miklós és Frenreisz Károly mellett új szereplőként Molnár Ferenc Caramel fog ülni. A jövő évi műsorban - akárcsak idén - díjazzák a legjobb dalszöveget és kiválasztják a műsor felfedezettjét. Az online Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.

Egy hónap múlva indul

A műsor január 14-én indul, a három elődöntőt, a két középdöntőt és a február 18-i döntőt is a Duna televízió sugározza élőben, akkor derül ki, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben.

Az immár hatodik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet. A versenyre csak olyan előadó és együttes nevezhetett, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy van országosan játszott rádió- és tévéfelvétele, rendelkezik lemezkiadóval és/vagy hivatásos zenei menedzserrel kötött szerződéssel.

Ők a zsűritagok

A verseny zsűrijében a tavaly megismert Zséda, a többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes, Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori tagja, valamint a Fonogram-díjas Both Miklós, a hazai világzenei színtér kiemelkedő alakja, zeneszerző, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója mellé a szintén Fonogram-díjas Molnár Ferenc Caramel került. Az énekes A Dal 2012-ben maga is indult és döntős volt.

Az ötödik zsűritag 2017-ban is a közönség lesz. A Dal 2017 alkalmazás a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül lesz hamarosan elérhető. A már regisztrált felhasználók be tudnak lépni az új alkalmazásba is, az új felhasználók pedig közösségi fiókjukkal tudnak regisztrálni.

A Dalt - akárcsak tavaly - Tatár Csilla és Harsányi Levente fogja vezetni. Folyamatosan frissülő weboldalán (www.mediaklikk.hu/adal) rengeteg extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Kapcsolódók

Kimaradt?