Folytatódik a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum kulturális karavánja

Kulturális karavánt indított a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum, amelyet a nagyközönség decemberben még két helyszínen tekinthet meg: Bánffyhunyadon csütörtökön 19:30-tól, majd Désen szombaton 19:00 órai kezdettel.

Az előadás első két megállója múlt szombaton Tordaszentlászlón és Széken volt, ahol Marosán Csaba, a Kolozsvári Magyar Állami Színház színművésze Dsida Jenő verseiből, levelezéséből és egyéb írásaiból összeállított egyéni előadásban mutatta be az erdélyi költő alakját, munkásságát, életútját. Az előadásnak nagy sikere volt úgy a fiatalok mind az idősebb korosztály körében - olvasható a KIFOR közleményében.

Enyedi Tamás, a KIFOR elnöke elmondta: „Megmaradásunk kulcsa, hogy magyar iskoláink és magyar kultúránk ne legyen veszélyeztetve. A kulturális karaván olyan rendezvény, mely segít abban, hogy megőrizzük magyarságunkat, a fiatalok megismerjék kultúránkat. Ha a fiataljaink magyar kultúrkörben nevelkednek, magyar nyelven tanulnak, és itthon találnak munkahelyet, vagy alapítanak saját vállalkozást, akkor van jövője az erdélyi magyarságnak”. 

A kulturális karaván támogatója a Kolozs megyei tanács.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?