Válaszúton képezte az önkénteseket a KIFOR

Válaszúton gyűltek össze a hétvégén a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum tagszervezeteiben tevékenykedő fiatalok és a KIFOR állandó- és új önkéntesei. A harmadik alkalommal megszervezett KIFOR Műhelytáborban az önkéntesek személyiségfejlesztése volt a fő téma.

Péntek délután a rendezvényt Enyedi Tamás, a Kolozs megyei Ifjúsági Fórum elnöke nyitotta meg, aki elmondta, a tábor célja az, hogy az önkénteseket felkészítse és ráhangolja egy újabb kampányidőszakra, a tagszervezetek együttműködésével minél több fiatalt bevonjanak a már felépített- és aktív önkéntes csoportba, és hogy egy lehetőséget teremtsen a fiataloknak a tapasztalatcserére.

 A háromnapos interaktív esemény felvezető programját Kádár Petra, a MIÉRT elnökhelyettese tartotta, aki a csapatépítésre- és csapatmunkára fókuszált.

Szombat délelőtt Fugel Edina, szakmai előadó az énmárka fogalmát fejtette ki, több ötletes és gyakorlatias feladat kapcsán. Délután pedig Deák Ferenc, az  RMDSZ Kolozs megyei tanácsosa kampánystratégiákról, kampánykommunikációról beszélt, majd Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke, valamint Geréd Imre, az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnök köszöntötték a több mint negyven résztvevőt és kapcsolódtak be az előadás utáni workshopokba, a csapatokba dolgozó résztvevők által kidolgozott fiktív kampányszövegek és stratégiák bemutatásán.

A tábor utolsó napján, a fiatalok közösen vonták le a következtetéseket, megállapítva, hogy egy önkéntes legjobban a csapatmunka és a közzösége által fejleszthető. Az esemény záróakordjaként a táborozók közösen vettek részt, a KIFOR képviseletében, a tegnap szervezett RMDSZ országos kampányindító ünnepségen.

Az eseményt a Bethlen Gábor Alap ZRT. és a Kolozs Megyei Ifjúsági- és Sporthatóság támogatta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?