KIFOR: beérett az együttműködés Kolozs megyében

Az elmúlt időszakban egyre szorosabb együttműködés alakult ki a Kolozs Megyei RMDSZ és a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum között. A közös munka eredményesnek bizonyult, a fiatalok irányában történt nyitás meghozta a gyümölcsét és olyan önkormányzati képviselők nyertek mandátumot, akik prioritásként kezelik az ifjúság itthon tartását, a fiatal családok és vállalkozók támogatását – áll a KIFOR közleményében.

A Kolozs megyei és Kolozsvári RMDSZ-nek egyaránt sikerült javítani a négy évvel ezelőtti eredményeken. Kolozsváron 5 tanácsos közül Rácz Levente ifjúsági jelölt a negyedik helyen jutott be az önkormányzati testületbe. A Kolozs Megyei Tanács esetében az ifjúsági jelöltek közül hárman is mandátumot szereztek, így Deák Ferenc korábbi KIFOR elnök, Enyedi Tamás és Szőcs Endre személyében hangsúlyos képviselete van a megye ifjúságnak.

A megyében ezen kívül Aranyosgyéresen Szabó Róbert került be a városi tanácsba. További települések, ahol fiatal jelöltek jutottak mandátumhoz Bálványosváralja, Aranyosegerbegy, Körösfő, Magyargorbó valamint Tordaszentmihály.

Ezek az eredmények összhangban vannak az Magyar Ifjúsági Értekezlet országos célkitűzésével, hiszen Kolozs megyében is sikerült erősíteni az ifjúsági képviseletet és ebben szerepe van az országos szervezet összehangolt kommunikációjának és szakmai segítségének. Ugyanakkor fontos kiemelni azokat a tapasztalatokat, amelyeket a korábban tisztégben lévő fiatal önkormányzatisok révén sikerült megosztani az új jelöltekkel.

Kimaradt?