A Vatikánban mutatják be Scorsese új filmjét

Az amerikai filmrendező, Martin Scorsese Silence (Csend) című, 17. századi jezsuita misszionáriusok Japánba tett utazásáról szóló filmjét 400 pap jelenlétében mutatják be kedden a Vatikánban, adta hírül a The Guardian.

Ferenc pápa nem lesz jelen a 159 perces alkotás díszbemutatóján, viszont a közlejövőben valószínűleg külön találkozik a rendezővel.

A film Shusaku Endo japán szerző 1966-os regényét dolgozza fel, amely két portugál jezsuita misszionárius japán útját eleveníti fel, abban az időszakban, amikor a távolkeleti országban még üldözték a kereszténységet. A misszionáriusokat Andrew Garfield és Adam Driver alakítják.

Scorsese korábban is foglalkozott vallásos témával, a vatikáni díszbemutató előzménye az, hogy a Krisztus utolsó megkísértése című 1989-es filmje nagy port kavart a katolikus egyházban egy álomjelenet miatt, amelyben Krisztus Mária Magdolnával szeretkezik.Nem ez az első film, amelynek a Vatikánban van a díszbemutatója. Itt mutatták be 2015 decemberében a Ferenc pápáról szóló életrajzi filmet menekültekből és hajléktalanokból álló közönségnek, 2006-ban pedig Catherine Hardwicke A születés című filmjét. Vetítették továbbá a Vatikánban Angelina Jolie Unbroken című moziját és Tom McCarthy katolikus papok által elkövetett szexuális bántalmazásokról szóló Spotlightját is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?