A költő jelet szeret hagyni maga után – sírkő őrzi Kinde Annamária emlékét

Szombaton délelőtt családtagok, barátok, kollégák gyülekeztek a nagyváradi Rulikowski temetőben, ahol csendes emlékezés keretében felavatták Kinde Annamária költő, újságíró sírkövét.

Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője barátként és pályatársként mondott köszönetet a kezdeményezőknek, Nagyálmos Ildikónak és Stanik Istvánnak, Deák Árpád képzőművésznek a tervezésért, illetve a kivitelezőknek is.

„A költő természetes, hogy jelet szeret hagyni maga után” – mondta Szűcs László, aki hozzátette, bár ezek a jelek elsősorban a könyvek és a versek, a síremlék méltó Annamáriához. A Kinde Annamária-díjat szombaton, a könyvmaraton utolsó napján adják át egy fiatal szerzőnek, mivel Annamária maga is fontosnak tartott az ifjú tehetséget felfedezését, felkarolását, tette hozzá a főszerkesztő, majd átadta a szót Rácz Évának, a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete elnökének.

Annamáriával költőként találkozott előbb, amikor megkapta egyik kötetét, mondta Rácz Éva, majd az emberrél, és végül az újságíróval, mikor megértette,miért Nagyváradon működik a sajtókollégium. Kinde Annamária interjúiból azt lehetett és lehet megtanulni a is, hogyan indítsunk el egy beszélgetést úgy, hogy valami szokatlan is kiderüljön.

Mind az interjúi, mind a publicisztikái úgy maradnak meg, hogy elválaszthatatlanok a költő, művész, író és az újságíró egymástól, megmarad az a munkásság is, amit azokban hagyott maga után, akik tőle tanultak – mondta a MÚRE elnöke.

Kapcsolódók

Kimaradt?