Elkészült a 11. Ars Hungarica fesztivál programja

2016. november 10. és 16. között tizenegyedik alkalommal szervezik meg az Ars HUNGARICA kulturális fesztivált Nagyszebenben, évfordulós eseménysorozattal készülnek a szervezők.

A fesztivál célja kulturális élményt kínálni a helyi közösségnek és a látogatóknak, hangsúlyozni a magyar jelenlétet a Kárpát-medence határán. Ugyanakkor, a más nemzetiségű személyek előtt magyar kulturális bemutatkozási platform a nagyszebeni Ars HUNGARICA fesztivál, amely teljes nyitottsággal közelíti meg az etnikailag vegyes családokat, áll a szervezők közleményében.

2016-ban öt kiállítással, nyolc koncerttel, három színházi- és versmondó előadással, négy gyermekműsorral, konferenciával, emlék- és ünnepműsorokkal, táncházzal csalogatja a főszervező HÍD - Szebeni Magyar Egyesület a magyar közösség tagjait és a nagyközönséget.Borsos Miklós Nagyszebenben született 110. évvel ezelőtt és a fesztivál keretén belül négy napos eseménysorozatot szervez ez alkalomból az Ars HUNGARICA csapata, a Nagyszebeni Református Templom 230 éve épült, erre november 13-án istentisztelettel, kiállítással és könyvbemutatóval emlékeznek, november 15-én pedig a Kárpát-medence különböző országaiból meghívott szervezetek képviselőinek előadásaival ünnepelik a Magyar Szórvány Napját.Az Ars HUNGARICA fesztivál zenei programja változatos, a jazz műfaját Sárosi Péter Azara & Tasi Nóra, valamint a David Yengibarian Trió képviseli, de lesz táncház a Góbé Zenekarral, és komolyzenei koncertek is. A fesztivál programja itt böngészhető.

Kapcsolódók

Kimaradt?