Vámpírfilmet forgat Kolozsváron Sion Sono

Vámpírfilmet forgat Kolozsváron és környékén Sion Sono japán filmrendező Tokyo Vampire Hotel címmel, japán és helyi színészekkel, tudtuk meg a TIFF közleményéből.

A Tokyo Vampire Hotel egy fantasy-sorozat lesz a vámpírok erdélyi gyökereiről, illetve találkozásukról a japán vámpírokkal. A főszerepekben olyan elismert japán színészek jelennek meg, mint Kaho, Ami Tomite és Lorena Koto, valamint játszik benne Cristi Rigman, aki a TIFF 2016-os Tízen a filmért workshopjába beválogatott egyik színész volt, Elisa Pârvan, Sandra Ducuță, illetve a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának hallgatói és végzettjei.A 2016-os TIFF-en Sion Sono retrospektív keretében a rendező tíz filmjét vetítették. A fesztivál vendégeként sorra látogatta a környék fontosabb turistalátványosságait, elbűvölte a táj, a város. Legújabb filmjét a Bánffy-palota pincéjében, az egykori New York szállóban, a Főtéren és a Múzeum téren, a tordai sóbányában és a vajdahunyadi várban forgatja. A filmben olyan városi legendák is megjelennek majd, mint a Kolozsvár alatt húzódó alagútrendszer. 

Az 1961-es születésű Sion Sono az egyik legelismertebb japán filmrendező, több mint 45 filmet rendezett különböző műfajokban. Filmjeit Cannes-ban, a Berlinálén és Karlovy Vary-ban vetítették, díjazták, legismertebbek a Guilty of Romance (2011), Love Exposure (2008), Noriko’s Dinner Table (2005), Suicide Club (2001).

Nem ez az első nemzetközi koprodukcióban készülő játékfilm, amit Kolozsváron forgatnak. 2015-ben Radu Mihăileanu The History of Love című filmjéhez az 1941-es Lengyelországot, az 1954-es Chilét és az 1957-es Minsket építették fel Kolozsváron – hívta fel a figyelmet Cristian Hordilă, a TIFF és az erdélyi filmalap (Transilvania Film Fund) ügyvezetője.

A Transilvania Film Fund Tudor Giurgiu, a TIFF elnökének kezdeményezésére jött létre, a kolozsvári polgármesteri hivatal, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Kara, a Sapientia – EMTE Természettudományi és Művészeti Kara, illetve Mircea Suciu, a DSG stúdió ügyvezetője közreműködésével. A filmalap célja, hogy Kolozsvár Bukarest után az ország második filmgyártó központja legyen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?