Portréinterjúk az Erdélyi Magyar Televízió műsorán

Korszakalkotók címmel új műsort indít október 16-tól az Erdélyi Magyar Televízió. A műsor készítői ebben olyan emberek portréját rajzolják meg, akik az elmúlt 25 évben kimagasló szerepet vállaltak, és vállalnak az erdélyi magyarság helyzetének alakításában.

A kirajzolódó portrékon keresztül közelítik meg és értékelik a rendszerváltást konkrétan megelőző és az azt követő időszak legfontosabb eseményeit, és megpróbálnak rámutatni arra is, hogy ezek hogyan alakították, és alakítják az erdélyi magyarok jelenét, mindennapjait.

A vasárnap este 8 órától képernyőre kerülő műsor mindegyik részében egy magyar közéleti személyiség politikai pályájának meghatározó mozzanatai, az ezek mögött húzódó dilemmák, miértek és hogyanok kerülnek közelképbe. A beszélgetések egyik fő célja annak érzékeltetése, hogy az elmúlt évtizedek fontos eseményeiben résztvevő személyek hogyan élték meg azokat, milyen érvek, kényszerek között cselekedtek, hoztak döntéseket.

A vasárnap, október 16-án induló műsor szerkesztő-műsorvezetője Farkas István, meghívottjai lesznek: Borbély László, Frunda György, Hajdú Gábor, Kelemen Hunor, Markó Béla, Márton Árpád, Seres Dénes, Takács Csaba, Varga Attila, Verestóy Attila.

Az első műsor vendége Markó Béla volt szövetségi elnök, leköszönő szenátor.

Kimaradt?