Erdélyben a Virtuózok: turnét és előválogatót tartanak Székelyföldön

Másodjára szervezik meg a Virtuózok koncertsorozatát Székelyföld több városában október végén, emellett Erdély fiatal tehetségei újra esélyt kapnak, hogy bekerülhessenek a magyarországi Virtuózok elnevezésű komolyzenei tehetségkutató mezőnyébe.

Az előválogatót október 29-én 10 órától rendezik meg Csíkszeredában, a Nagy István Művészeti Líceumban, a továbbjutók pedig a Virtuózok 2017-es versenyén vehetnek részt.

„Örömmel támogatjuk gyermekeink tehetséggondozását, a művészi kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak fiataljaink kulturális érzékének fejlődéséhez, a Virtuózok pedig jövőt biztosíthat a tehetséges, szorgalmas diákoknak a zenészi pályán, hiszen elismert szakemberek előtt, nemzetközi szinten is bemutatkozhatnak” – nyilatkozta Hegedüs Csilla.

Az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke hozzátette: azt szeretné, ha az erdélyi magyar szülők nyugodt szívvel ösztönözhetnék gyermekeiket a művészi pályán való elindulásra. „A szövetség mindig partnere lesz az ilyen rendezvényeknek, hiszen fiataljaink elkötelezettségén múlik kultúránk jövője, ezért mindenképp melléjük kell állnunk, támogatnunk kell őket álmaik megvalósításában” – jelentette ki Hegedüs.  

A Molnár Levente operaénekes, az ARTS’ART4U Alapítvány létrehozója által megálmodott koncertsorozat idén öt városba ér el: október 26-án Kézdivásárhelyen, a Vigadó nagytermébe,  október 27-én Székelyudvarhelyen, a Digitál 3 terembe, október 28-án a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központba, október 29-én Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színházba, október 30-án pedig Csíkszeredában a Szakszervezetek Művelődési Házába várják a komolyzene iránt érdeklődőket, mindegyik este 19 órától kezdődően. A koncerteken budapesti és erdélyi virtuózok egyaránt fellépnek a Csíki Kamarazenekar közreműködésével és Bolyky Zoltán vezénylésével.

A 29-i előválogató kiváló lehetőség arra, hogy a fiatal zenészek a nyilvánosság előtt is megmutathassák tudásukat, bekerülhessenek a Virtuózok tehetségkutató műsorba. Emellett nagyszerű alkalom a bemutatkozásra olyan szakemberek előtt, akik jelentős szakmai segítséget nyújthatnak nekik.

A Virtuózok mezőnyébe kerülés a kiválasztottak számára fellépési lehetőséget biztosíthat magyarországi és nemzetközi koncerthelyszíneken, nagy segítséget nyújtva ezzel a zenei pályán való elinduláshoz. Olyan, zeneiskolában tanuló fiatalok jelentkezését várják, akik úgy érzik, saját hangszerükön kimagasló teljesítményt nyújtanak, és ezt a versenyen is képesek megmutatni. A jelentkezési határidő október 26.

Kapcsolódók

Kimaradt?