Robitz Anikó fotóiból nyílik kiállítás a Korunk stúdiógalériában

A magyarországi fotóművész, Robitz Anikó 24h! című tárlata pénteken este 6-tól nyílik Kolozsváron, a Korunk Stúdiógalériában.

Robitz Anikó első önálló tárlata 2007-ben volt a budapesti Örökmozgó moziban, azóta több egyéni és csoportos kiállítása volt már, többek között a bécsi Photon Galerijában, a moszkvai Schusev Állami Múzeumban és a budapesti FUGA Építészeti Központban.

Legutóbb Photosuprematists (Fotószuprematisták) címmel állított ki több helyszínen is Minyó Szert Károllyal és Szombathy Bálinttal közösen. 

„Valóság és absztrakció: e két meglehetősen ellentétes fogalom szimultán jelenléte jellemzi leginkább Robitz Anikó fotográfiáinak rendezett világát. Kezdettől a formák érdekelték, a környezetben megtalált geometrikus struktúrák, bonyolult elméleti koncepcióktól mentesen. Szigorú mértani formákból építkezik, de a szerkesztés szerepét a valós helyszínek leképezése veszi át, általuk válik láthatóvá a körülöttünk lévő világ vizuális absztrakciója.” - írja róla Somosi Rita a Fotóművészet-ben.

A Korunk Stúdiógalériában megszervezett tárlaton Dr. Horea Nașcu és Dr. Gregus Zoltán mond bevezetőt, a kiállítás kurátora Fazakas Rita.

Kapcsolódók

Kimaradt?