Forgatag a Ligetben, a Borudvarban, Kultúrpalotában és Múzeumban

A kézművesek vásárát is megnyitották pénteken a Ligetben, a Vásárhelyi Forgatagon ugyanakkor az EgészségForgatagra is kilátogathatnak az érdeklődők.

A „Fókuszban az egészség – Szánj időt magadra” mottójú eseményeken egészségügyi tanácsokat lehet kérni vagy egészségügyi állapotunkat is felmérhetjük.

Pénteken ötkor kezdődnek a programok a Szféra kortárs térben, ugyanabban az időpontban indul a SzínházForgatag is Kilyén Ilka és Ritziu Ilka Krisztina Szálkák című cigányműsorával a Stúdió Színházban. Hat órától a Bernády Házban Kovács Levente és Vajda György Micsoda utak! című, a marosvásárhelyi diákszínjátszás történetéről szóló kötetét mutatják be, este 7-től pedig a Kultúrpalota nagytermében Csányi Sándor színművész önálló estjére kerül sor.

A Vásárhelyi Forgatag több száz rendezvénnyel várja a látogatókat, koncerteken, kézműves vásárokon, gyerekfoglalkozásokon lehet részt venni, de civil szervezetek is bemutatják tevékenységüket.

Várja vendégeit a minőségi borokat kínáló Borudvar is, ahol esténként borkóstolón lehet részt venni. A húsz lejes részvételi díj ellenében öt-hat fajtájú bort kóstolhatnak végig az érdeklődők. Közben finom, házias jellegű sajtokat, felvágottakat is lehet fogyasztani. A színpadon minőségi zene szól, más-más együttes, előadó lép fel délutánonként és esténként.

A Ligetben három színpadon szól a zene, a nagy sátor alatt helyi együttesek lépnek fel, csütörtök este a Relax, a Corax, a Büsz és a Bronx előadását nézte és hallgatta a közönség. Kint, a sportcsarnok előtti téren a Blue Projekt kezdett, majd a Republic koncertezett a vásárhelyiek nagy örömére. De mindezekkel párhuzamosan a Néprajzi és Népművészeti Múzeum udvarára gitárest vonzotta be a közönséget, a Kultúrpalota nagytermében pedig Kecskemét, mint testvérváros – díszvendég első rendezvénye zajlott, az operettgála, helyi és kecskeméti fellépőkkel.

A Koncertforgatagon a szászcsávási ifjúsági zenekar lép színpadra, Póra Zoli és zenekara, a Gordonka és a Reménység együttesek. Grossmann Péter zongoraversenyének a Kultúrpalota kisterme ad otthont 5 órától, 10 órától a ligeti nagysátorban az Üver zenekar húzza a talpalávaló a tánzházban, a téren, a nagyszínpadon pedig a Polifon zenekar, majd a Hooligans lép fel.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?