Partiumi Magyar Napok: bejelentették a fő fellépőket

Az önfeledt szórakozásé a főszerep tíz napon át Szatmárnémetiben a Partiumi Magyar Napokon (augusztus 19-28.). A szervezők pénteken ismertették az idei 15. ünnepi kiadás programját a Kossuth-kertben.

Régi-új helyszínekkel jelentkezik idén a 15. Partiumi Magyar Napok. A két hétvégés, tíz napon át tartó rendezvényen több mint 150 program közül válogathatnak az érdeklődők, a térség legnagyobb rendezvénye évről évre csokorba szedi a magyar nyelvterületeken élő művészek színe-javát.

Stier Péter, a rendezvény főszervezője a sajtótájékoztatón elmondta, az idei kiadáson még több szórakozási és kikapcsolódási lehetőséggel várják a szatmáriakat, egy régi-új helyszínen is lesznek programok és koncertek. A Kossuth-kert, a Tűzoltótorony és az új, központi Október 25. tér mellett idén a Széchenyi utcában is lesz színpad. Utóbbi 2002-ben, a legelső partiumi napok legkedveltebb helyszíneinek egyike volt, többek között ezért is döntöttek úgy a szervezők, hogy ismét felelevenítik ennek hagyományát.

Dolly Roll, R-GO, Intim Torna Illegál

Az állandó programok mellett a fellépők egy részét is ismertette a főszervező. Koncertezni fog a Dolly Roll, az R-GO, a magyarországi X-Factor egyik mentora, Szikora Róbert - a vele érkező gidák az Október 25. téren megmozgatnak majd mindenkit.

Az Intim Torna Illegál a fiatal korosztálynak - és nem csak - ígér felejthetetlen bulit, ugyanakkor a legkisebbek az Alma együttes koncertjén tapsolhatnak majd sokat. Augusztus 20-án az új központban az István, a király rockopera koncertváltozatát is megtekinthetik egy negyven tagú kórus közreműködésével. A rendezvényt pedig a Magna Cum Laude nagykoncertje zárja. Emellett még sok más meglepetés-együttes is érkezik a rendezvényre, amelyek kilétére a következő hetekben derül majd fény.

Kereskényi Gábor egykor maga is szervező volt

A Partiumi Magyar Napok társszervezője kezdetek óta az Identitas Alapítvány, amely 15 éve a rendezvény mögött áll. A szervezet vezetője, Szőcs Péter beszélt a rendezvény jelentőségéről és arról, hogy a Partiumi Magyar Napok a legnagyobb kulturális rendezvény a régióban, amelyet az Identitas Alapítvány a továbbiakban is támogatni fog úgy szakmailag, mind anyagilag.

Szatmárnémeti frissen megválasztott polgármestere, Kereskényi Gábor egykor a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés tagjaként vett részt az első Partiumi Magyar Napok szervezésében. Elmondta, hogy fiatalként is egy olyan pezsgő rendezvényről álmodtak, amely mindenkit megmozgat a városban és a környező településeken. Biztosított, hogy polgármesterként továbbra is támogatni fogja a rendezvényt, és arra törekszik, hogy minden szatmári magáénak érezze azt.

Kapcsolódók

Kimaradt?