A Csűrszínház saját produkcióval készül Mikházán

Több, mint egy évtizeddel ezelőtt játszotta a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának produkciójaként Nagy István és Szélyes Ferenc nagy közönségsikernek örvendve Eric Emmanuel Schmitt Rejtélyes viszonyok című darabját, amelyet Ioan Cristian rendezésében vittek színpadra.

Bár siker koronázta az előadást, Szélyes Ferenc és Nagy István mégis hiányérzettel maradt, miután levette azt a színház a műsoráról. Azóta is többször szóba jött, hogy jó volna valamikor felújítani és újból közönség elé vinni – mesélte Szélyes Ferenc a Mikházán tartott sajtótájékoztatóján, amikor arról számolt be, hogy végre eljött ez az idő, és javában folynak a próbák, sőt hétfőtől a főpróba időszaka következik, ugyanis július 22-én, péntek este bemutató lesz a Csűrszínházban. Az előadást másnap, szombaton megismétlik, majd ősztől Marosvásárhelyen fogják játszani a Jazz klubban.

A darabot ez alkalommal Szélyes Ferenc rendezi, a főszerepet a szöveget fordító Nagy István játssza. A díszlet és jelmez Szélyes Andrea munkája. A darabban szerepet kap még Bálint Károly szobrászművész egy alkotása is, amiért külön köszönet jár érte a marosvásárhelyi művésznek – hangsúlyozta Szélyes, aki azt is elmondta, hogy pályázat révén, valamint támogatók segítségével sikerül megvalósítani a produkciót, amelytől újabb közönségsikerre számítanak, hiszen izgalmas a szöveg és izgalmas, fordulatokkal teli a cselekmény.

Eric Emmanuel Schmitt darabjában egykor Alain Delon játszotta a főszerepet. A szerző népszerű dramaturg, rendező és drámaíró. A krími-szerű darab két férfiról szól, akik előzetesen nem ismerik egymást, egy íróról, aki a világtól félrevonultan él és egy nem túl jelentős újságíróról, aki egy jelentéktelen városból érkezik a szigetre, ahol az író tartózkodik. Az előadás egy óra és húsz percet tart, magával ragadva a közönséget. A kistermi jellegű előadás könnyen turnéztatható, a tervük is az Szélyeséknek, hogy egy erdélyi körútra viszik, sőt, a határokon túl is szándékukban áll fellépni vele. A Csűrszínház nézőterét is úgy alakítják, hogy a nézők közelebb üljenek a színpadhoz, kisebb létszámban töltsék meg a teret.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?