Bemutatták Csíkszeredában Szőcs Géza válogatott verseit

Csíkszeredában szerdán este hat órakor zsúfolásig megtelt a Lazarus- ház előadóterme. Sokan voltak kíváncsiak Szőcs Géza: Válogatott versek c. kötetének bemutatójára, amelyet Hargita Megye Tanácsa, a Székelyföld kulturális folyóirat és Magyarország Főkonzulátusa  közösen szervezett.

A SZÉKELY KÖNYVTÁR című könyvsorozat Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Kiadóhivatal közös könyvkiadási projektje. A szerkesztők (Fekete Vince, Ferenczes István, György Attila,Lövétei Lázár László, Mirk Szidónia-Kata és  Molnár Vilmos) 100 kötet megjelenésével számolnak, Szőcs Géza kötete a 45. a sorban.

A könyvbemutató kisebb időutazásra is alkalmat adott, Szőcs megjegyezte, hogy először 1976- ban járt Csíkszeredában könyvemutatót tartani. A közönség soraiban jó páran emlékeztek az eseményre.

A szerző felolvasott verseiből, és válaszolt Lövétei Lázár László és Fekete Vince kérdéseire. Arra, hogy erdélyi magyar költőnek tartja- e magát, ezt válaszolta: „Először fiatal erdélyi magyar költő voltam. Aztán erdélyi magyar költő lettem. Később magyar költő. De megelégszem azzal is, ha csak költőnek tartanak.”

A könyvbemutatón közreműködött Nagy Lóránt gitárművész. Az est házigazdája Zsigmond Barna Pál magyarországi főkonzul volt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?