Magyar filmesek tanítják az animációkészítést az EducaTIFF-en

Felméri Cecília rendező és Makkai Bence, az audiovizuális művészetek regionális központja egyesület alapítója oktatják a kamaszokat animációkészítésre a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon. A Bánffy-palotában május 27-29. között zajló műhelymunkákra a 11 és 14 év közöttieket várják.

Az EucaTIFF keretében megszervezett műhelyekben az érdeklődők belekóstolhatnak a rövid animációk titkaiba, tesztelhetik az eszközöket, technikákat, történeteket találhatnak ki, amelyeket aztán képernyőre vihetnek.

Az EucaTIFF-en idén az igazán kicsikre is gondoltak, június 4-5-én a 6 és a 10 év közöttiek számára rajzműhelyt szerveznek Adrian Barbu grafikus, könyvillusztrátor vezetésével.

A május 27-én startoló TIFF-en a kicsiket a mozitermekbe is szeretettel várják. A fesztiválon mutatják be például először az Aventurile lui Nelly című német filmet Dominik Wessely rendezésében, az alkotást nagy részét Nagyszebenben forgatták. A történet egy 13 éves lány kalandjairól szól, akit elrabolnak.

Gyermeknapon CinePianóval szórakoztatják a szervezők a fiatalokat. A Florin Piersic moziban Charlie Chaplin, Stan és Bran, illetve Buster Keaton lesznek a főszereplők. Speciális meghívottként Tony Berchmans zeneszerző és zongorista élőben játszik a kicsiknek.

Hogy mi mindennel kedveskednek még a gyermekeknek az EducaTIFF-en, arról bővebben itt olvashat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?