Klamm háborúja szatmári stúdiótérben és osztályteremben

Rappert-Vencz Gábor színész egyéni előadását láthatja a szatmárnémeti közönség szerdán, május 18-án, 18 órától az Északi Színház Ács Alajos stúdiótermében.

 Kai Hensel kortárs német drámaíró nagysikerű monodrámáját, a Klamm háborúját Ovidiu Caița meghívott vendégrendező vitt színre. Az előadás, amelynek látványterve Szabó Anna munkája, május folyamán több alkalommal is látható majd Szatmárnémeti középiskoláiban, osztálytermi színházi előadásként.

Az Ács Alajos Játékszínben sorra kerülő előadásra belépők elővételben kaphatók minden hétköznap 10 és 17 óra között a színház Horea úti jegypénztárában, illetve a biletmaster.ro internetes jegyértékesítő oldal segítségével, valamint előadás előtt a helyszínen is beszerezhetők.

A kortárs német szerző monodrámáját Német Ifjúsági Színházi Díjjal ismerték el 2002-ben.

A szöveg egy tanár és osztálya különös harcát mutatja be. A tanulók levélben tudatják német irodalom- és nyelvtanárukkal, hogy teljes mértékben őt okolják egyik diáktársuk előző iskolai évben, érettségi előtt elkövetett öngyilkosságáért. Levélben megfogalmazott hadüzenetükben teljes ellenállást hirdetnek, semmilyen szinten nem hajlandóak együttműködni tanárukkal, aki ugyan a lehetőségekhez mérten megpróbál tovább tanítani a normális iskolai keretek között, ám ezt az osztály bojkottálja. Hamarosan Klamm tanár úr is meghirdeti saját, a teljes tanintézménnyel szembeni háborúját…

Kimaradt?