Kele Brigitta Kolozsváron lép fel a Bohéméletben

A nemzetközi hírnevű magánénekesnő, Kele Brigitta alakítja Mimi szerepét a május 12-i Bohéméletben a Kolozsvári Magyar Operában.

A Kolozsvárról indult Kele Brigittának (képünkön) 2012 óta van szerződése a düsseldorfi Rajna-menti Német Operával (Deutsche Oper am Rhein), ugyanakkor fellépett már többek között a Párizsi Nemzeti Operaházban, Avignonban, Strasbourgban, Kínában és Izraelben is. A 2016-2017-es évadra a New York-i Metropolitan Operával írt alá szerződést, ahol Puccini Bohéméletében Musetta szerepét énekli majd.

A május 12-i előadásban Schaunardot a világ legnagyobb operaszínpadain szerepelt Nagy Zoltán alakítja. A Bohéméletet május 12-én, csütörtökön este fél héttől tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadás karmestere Jankó Zsolt, rendezője Demény Attila.

Puccini Bohéméletét bámulatos dallamgazdagság jellemzi; az áriák zökkenőmentesen és nagy drámai hatással jelennek meg a gyors iramú dialógusok közepette. A közönség teljes mértékben azonosul Puccini szereplőivel, így a végső tragédia olyan torokszorító, amilyenre a korabeli operák között nincs példa.

Kapcsolódók

Kimaradt?