Iskola másként: alternatív tanítási hét a Maros Megyei Múzeumban

A Maros Megyei Múzeum Néprajzi és Népművészeti Osztálya 2016-ban is játékos tárlatvezetéssel és múzeumpedagógiai műhelyekkel várja az érdeklődő diákcsoportokat az alternatív tanítási hét idején (2016. április 18-22.). A múzeum aktuális kiállításkínálatának megfelelően Az Umlingok öröksége és a Maros megyei vásárok és falvak világa című kiállításokat látogathatják meg a diákok, amelyet kézműves műhelyek követnek.

Választható tevékenységeik:

 

•             Rakd össze az „eget”!

Célcsoport: 6-8 évesek

Foglalkozás menete: A tárlatvezetés után a tanulók kollázstechnika segítségével a festett templombelsők, famennyezetek motívumvilágával ismerkedhetnek meg és saját „mennyezetkazettákat” készíthetnek.

 

•             Örökségi műhely

Célcsoport: 8-14 évesek

Foglalkozás menete: A tárlatvezetést követően az erdélyi festett bútorok sajátosságairól, motívumvilágáról tanultakat hasznosíthatják a diákok a múzeum által előkészített festőműhelyen, ahol egy rövid időre festőmesterekké válhatnak.

 

•             Hogyan mértek őseink?

Célcsoport: 6-10 évesek

Foglalkozás menete: Napjainkban használt mérőeszközök elődjeivel, régi mérési rendszerekkel és mértékegységekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődő diákok, valamint hagyományos vásárokban használt mérési eljárásokat próbálhatnak ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?