Versvideókkal, zenével, koszorúzással ünneplik a magyar költészetet Nagyváradon

Április 11-én, hétfőn, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját. A jeles dátum tiszteletére Nagyváradon is több rendezvénnyel várják az érdeklődőket.

Versvideókat tesznek közzé hétfőn a Szigligeti Színház Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján, ezeket az Élő Várad-sorozat keretében a Szigligeti Színház művészeivel, illetve a Lilliput Társulat közreműködésével készítette Tasnádi-Sáhy Péter, a Várad irodalmi rovatszerkesztője. Mint Bíró Árpád Levente, a színház kommunikációs felelőse elmondta, 12 nagyváradi költő verséből készültek videók, melyek mindegyike egy-egy történetet mesél el.

Verseket a kalapba

A Szigligeti Színház Lilliput Társulata köztéri produkcióval is készül Rím Elek a téren – költészetnapi utcazene címmel. Az érdekelődőket a Holnaposok szoborcsoportnál hétfőn 14 órától várják, és mint minden utcazenész, ők is kihelyeznek majd egy kalapot, melybe „adományként” a nézők-hallgatók kedvenc versét, és saját költeményeket is várnak.

Az M. M. Pódium színház és a Pro Universitate Partium Alapítvány idén is közösen ünnepli a magyar költészet napját, József Attila születésnapját. A közös rendezvény idén is koszorúzással kezdődik 17 órakor József Attila szobránál a Petőfi parkban, majd 18 órától a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében nagyváradi költők verseiből készült műsort tekinthet meg a közönség, Meleg Vilmos színművész előadásában. A belépés ingyenes.

Költészet és jótékonyság

Sall László Nagyváradról elszármazott, Svédországban élő költő Versutánzó szavak című verseskötetét hétfőn 18 órától a nagyváradi Illyés Gyula könyvesboltban mutatják be. A vitaindítót Szűcs László, a Várad kulturális és művészeti folyóirat főszerkesztője tartja. Sall László – eddigi köteteihez hasonlóan – a könyvek eladásából befolyó összeget most is felajánlja, ez alkalommal a riói olimpiára önkéntesként utazó Aczél Dórát támogatják a bevétellel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?