Újra Temesváron a Manipulációk nemzetközi koprodukció

Közel egy évvel a bemutató után a Manipulációk című alkotócsapata visszatér Temesvárra, ahol április 7-én este ismét a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban lépnek színpadra.

A tavalyi, nyolcadik alkalommal megrendezésre került Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó nyitóelőadásaként bemutatott produkció, öt ország művészeinek és színházi alkotóinak munkája nyomán született. Egy több hónapos, több helyszínen zajló műhelymunka eredményeként, olyan rendhagyó előadás jött létre, mely nyelveken, kultúrákon, nemzeti hovatartozáson túl képes beszélni az emberi lét talán egyik legalapvetőbb kérdéséről, a bizalomról.

A szlovén rendező, Bojan Jablanovec és a magyarországi, szerbiai és romániai színészek először 2015 januárjában találkoztak. Az előadás képek és szituációk sora, amelyek a bizalom és az ahhoz kapcsolódó manipuláció kérdéseit járják körül.

„A bizalom kérdésekkel teli fal, amelyet nem lehet racionális válaszokkal áttörni. A bizalom a kés két táncos között. A bizalom a füst a szemekben. A bizalom az a virág, amiről nem tudjuk, hogy hogyan kell öntözni. A bizalom rágógumi – amikor elveszíti az ízét, kiköpöd és újat veszel be. A bizalomnak csak akkor van értelme, ha állandóan teszteled. A bizalom játék. Ősrégi játék." – vallják az alkotók.

A bemutatója óta számos nemzetközi színházi fesztivált megjárt, többek között Szabadkán, Szegeden, Újvidéken, Ljubljanában, Zágrábban és Milánóban is bemutatott angol nyelvű produkció második temesvári előadására április 7-én, este 7 órától kerül sor.

Az előadást 18 éven felüli nézők számára ajánlják. 

Kimaradt?