Háromszéken is megemlékeznek Márton Áronról

Háromszéken is több rendezvényre kerül sor a tavasszal, miután Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága a 2016-os évet Márton Áron évnek nyilvánította.

Sepsiszentgyörgyön és Baróton zenés előadások zajlanak, nyáron pedig ifjúsági karavánt szervez a Háromszéki Ifjúsági Tanács, hogy Márton Áron püspök életét és munkásságát a mai fiatalok is megismerjék.

A protestáns egyházak szintén nagy tisztelői Márton Áron püspöknek, ezért ők is népszerűsítik az emlékévhez kapcsolódó eseményeket.

Sepsiszentgyörgyön szombaton lép fel a marosvásárhelyi Mustármag Énekegyüttes. A Népemért vállalom című zenés előadás március 12-én, szombaton 18 órától kezdődik a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. A zenét és a szöveget Csiszér László és Gyárfás Levente szerezték. Szövegkönyvét a Mustármag közösség lelki vezetője, Papp László plébános írta.

A mű Márton Áron személyén keresztül azt mutatja be, hogy mit jelentett a kommunista időben hinni és a hitért odaadni a vagyont, a szabadságot, az életet. Mesterien megfogalmazza az Istenbe vetett hitet és a magyarsághoz való hovatartozást mind a zenéje, mind a szövege által.

A rendezvényre a belépés ingyenes. Szervezett vidéki csoportok helyfoglalás céljából Nemes Elődnél a 0746134950-es telefonszámon jelentkezhetnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?